Despre noi

Bun venit pe site-ul Fenilcetonurie!

Un site cu informații, retete și povestioare despre Fenilcetourie-PKU.
Ce este Fenilcetonuria se găsesc peste tot informații de exemplu wikipedia și dacă ați ajuns aici bănuiesc ca deja știți ce este boala, ce simptome poate avea, ce se întâmpla dacă nu se ține dieta.

Recunosc, unele informații găsite în internet sperie la prima citire. Știu cum a fost la noi: nu am citit decât copil cu handicap, epilepsie, nu există tratament, o groază de nopți plânse și nedormite… Dar să știți că nu e așa. Copiii care au fost diagnostificati la naștere și țin dieta, se dezvoltă ca copiii normali fără Pku. Și „tratament“ există: dieta! Știu, cuvântul dietă sună complicat. Este puțin complicat, pentru că trebuie cântărit si calculat, dar nu imposibil.

Eu o să încerc cu rețete, povestioare, sfaturi, sa ajut părinții din Romania să reușească sa treacă mai ușor peste greutățile dietei.
Sunt mama unei fetite de trei ani cu Pku, care din fericire a fost descoperită la naștere. Foarte multă experiență cu pku nu am, doar trei ani dar în acest timp am încercat să învăț tot ce se știe despre boala din studii, cărți, diferite siteuri.

De ce am făcut această pagină? Pentru ca în majoritatea țărilor din Europa sunt siteuri cu informații și rețete de pku…in limba română nu am găsit decât informații de boală.

Atenție! Valorile phe calculate de mine în rețete sunt după valorile nutriționale din Germania. Pentru mai multă siguranță, calculați încă o dată.

Informațiile și sfaturile oferite nu înlocuiesc o vizită la medic.

Toate cele bune vă doresc!

Cu stimă,
Simona